On pikkusen jälestänyt tämä kirjoittaminen, suhteettoman kovan kiireen vuoksi, mutta nyt aletaan käymään läpi kevään tapahtumia!

Kone tosiaan kiikuteltiin ammattilaiselle joka kävi koko mosan läpi ja yllättäen uusia moottorivian aiheuttajia ei löytynyt mistään. Toyotalta uutena ostettu öljypumppu oli jotain kiukunnut ja päästänyt hieman takakannen välistä öljyä joka oli sotkenut virtausta mutta ei niin paljon että se olisi mitenkään aiheuttanut moottoririkkoa. Kokkolan moottorihiomo siis tarkisti uuden kampuran, tasapainotti koko paketin ( kampuran, vauhtiksen, kytkimen), vaihtoi uudet männät ja veivit (männän lakea madallettiin että saatiin hieman ruttua alas, tämä vain siksi että saatais mahdollisimman kestävä paketti). Uudet cleviten laakerit, kansi käytiin myös läpi ja vaihdettiin kiinni säädettävät nokkapyörät.

Asennettiin myös uusi shifteri käskyttämään zf oikeelle pykälälle!

Moottori saatiin takasin 30.4. ja samantien sitä sitten alettiin niputtamaan kasaan ja laittamaan paikalleen. Yhden suhteettoman pitkän työpäivän perään nakkasin laatikon koneeseen ja paketin paikalleen. Sitten kun saatiin kaikki nippuun aloin ilmaamaan kytkintä ja noh… ei sekään nyt ihan mennyt kuten piti.. 😀 .. ennen asetelmassa kiinni ollut painelaakeri joka nyt siis pitää laittaa kytkin akselin päähän oli jäänyt väsymyksessä pois ja työsylinteri räjähti koko keksintö kytkinkoppaan ja siitä aika hyvä sotku saatiinkin aikaan. Sen perään sitten yksin hallin lattialla pyörittelin laatikon pois ja korjasin virheeni. Sitten loota takaisin (tässä kohtaa tulikin kiire kun ilmoitus tuli että pitäs viedä auto Hot rod & Rock showhun) Yötä myöten puuhasteltiin kaikki aika mitä töiltä ehti. Auto nimittäin päätettiin ajaa halliin eikä työntää koska se on aika fake and gay… Nooh saatiin koko kaveriporukka paikalle ja auto saatiin ajamalla halliin ilman ongelmia! Että ei olis tiukille mennyt, niin auto teipattiin vasta messuhallissa.. auto ”yliteipattiin” reilussa neljässä tunnissa 😀 en tiedä miten helvetissä se kaikki menee aina niin viimetinkaan 😀

Sen jälkeen sitten alkoikin olla kiire saada auto penkkiin. Sehän nyt tunnetusti aiheuttaa aika rajua painetta meikäläisessä koska joka kerta kun toi kone on pyöriny yli 5500rpm on mennyt moottori paskaksi. Keskiviikkona käytiin ajaan pari lenkkiä pitkin hallin edessä sijaitsevaa tietä ja ihmeteltiin eka että miksi helvetissä takatöppöset vatkaa mihin sattuu ja sielähän oli taka-akseli rempan jälestä jääny pari viimestä pulttia kirimättä… (Hajos selkä kesken sen remontin) myös yksi vesiletku vuoti kaiken muun kivan lisäksi moottorin takaa. Nämä saatiin kuntoon. Torstaina paineltiin hakemaan hinuria Rannikko Groupilta lainaan. Sen perään ajeltiin Kaustiselle välilasku paikalle. Tarkoitus toki oli että otetaan auto sielä alas ja lisätään sinne kardaanilenkit ettei tuu penkittäjää persiille, mutta siihen ei ehditty alkaa koska meni lähtö nii myöhäksi. Penkki reissun tarinat löytyy täältä:

Autosta otettiin 463hp ja 556nm kone tehoa @ 1bar. Sen totesin olevan alkuun sopivasti ja saadaan ainaki ehjänä auto pihalle varmasti. Penkin jälkeen kytkimen pääsylkkä päätti lakata toimimasta ja kepin siirtäjän kiinnitys (seger sokat lensi kuuseen) petti samalla reissua. Eli jäi sitten testit ajamatta… Mutta tämmönen kevät. Vielä arvotaan ajetaanko Ahveniston kisa vai vasta Botnialla mutta kunhan saadaan autoon tatsi ni ajetaan (onhan noita kisoja 6kpl ja 4 ollaan varauduttu ajamaan). Nyt jos päästäis päivittelemään jotain muutaki kuin pelkkiä harmittavia ja inhottavia vaiheita 🙂 Hyvää kevättä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *