Pesämäellä sen pienen hetken ajettua huomattiin aika vittuimaisiakin ongelmia jotka tulisi vaatimaan huomiota. Auto oli luisuun heittäessä kuin kuminauha ja se yksikin kunnon vastaheitto tapahtui kuin auto olisi ollut kuminauhalla kiinni taka-akselissa eli viive oli pirunmoinen ja sivuttaispito (turha) aivan tautinen. Toinen ongelma oli laatikko joka ei ottanut pykälää päälle edes rukoilemalla välillä koska jatkokeppi systeemi oli niin susipaska. Ensin perjantaina otettiin kone alas pukista ja naputeltiin silmälaakeri veden, vessapaperin, vasaran ja pikkuräikän jatkovarren kanssa pihalle.

Seuraavaksi kiinnitettiin uusi vaihdelaatikko kiinni rikkinäiseen koneeseen, jolloin nähtiin onko muokkaamista paljon. Kuitenki onneksi sorkkuun tehty laatikko modi sopi kardaaneineen bolt on nissaniin ja tätä ei olettanut kukaan, jopa kepin suojakumi oli millileen saman kokoinen ku valmiiksi tehty reikä edelliselle laatikolle….

Takapuslat päätettiin jo ekalla ajokerralla, että ne vaihdetaan alumiinisiin juuri sivuttain jouston vuoksi. Alupuslilla auton käyttäytyminen on huomattavasti helpompi ennakoida. Hommahan kuulosti helpolta jota se ei kuitenkaan ollut. Ensin ku saatiin takakelkka mäelle, niin koitettiin pistää puslat tuleen että kyllä ne siinä palaa omia aikojaa, mutta ilmeisesti japanian poika oli tehny jotain superkumia joka ei syttynyt sitte millään. Sama se kuinka paljon sitä tohotti ni sammu välittömästi. Lopulta kuitenkin saatiin piestyä keskiöt mäkeen n.3h polttamisen jälkeen ja päästiin purkamaan sisäkooleja joita sitten oli kanssa kolmessa kerroksessa ja 4kpl per nurkka… puukkosahalla, raivolla ja vitutuksella saatiin tuloksia ja nyt vielä kun yksin leipoi taka-akselin paikalleen (joka ei aivan yksinkertainen ole kun ei ole joustovaraa joten asento pitää olla 110% kohallaan että nousee edes väkisin paikalleen), niin voidaan sanoa että nyt ollaan valmiita keskittymään pelkkään moottorin kuntoon saantiin ja päästään purkamaan mylly lihoiksi viimein ja viemään se koneistukseen!

Nyt vaan tarvitaan osia, että päästään tekemään auto ajokuntoiseksi! Taka varret vaihdetaan vielä ennen kautta tietenkin. Seuraavaksi koitetaan saada konetta odotellessa ohjauksen osat toimimaan fiksummin ja vuotamatta. 🙂 Kait tässä jonkulainen valontynkä tunnelin päässä kajastaa…

 

 

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *