Taannoin kone purettiin autosta taasen pois, että saadaan se oikean ammattilaisen haltuun. Kone pakattiin kyytiin ja mukaan nakattiin uusi kampura, joka ostettiin näkemättä oulusta ja ei edes purettu paketista ennen Kokkolaan nakkaamista. Kokkolassa kun kone purettiin, niin ei löydetty mitään virhettä edellisessä kasauksessa, eli kyse on oltava siitä helvetin sihdistä, niin typerältä kuin se kuulostaakin. Kampura oli sönder ja se pääsikin romukoppaan ensitöiksi. Uusi kampura oli aivan priima ja suora kuin luoti, että arvostan sitä joka tuon minulle myi.

Jenkkilästä tilattiin laakerit koneeseen eli Clevite 77 – P-seriessit, öljypumppu toyotalta ja kansipahvi myös toyotan GTE oem pahvi. Männät ja veivit PITI vaihtaa GTE versioihin myös, mutta kun oltiin menossa niitä ostelemaan niin ei löytynytkään kuin 5kpl joten tämä sitten haudattiin tässä kohtaa. Samoja veivejä ja mäntiä ei silti laiteta vaan GE:n männät sekä veivit joilla takana vähän kilsoja ja kaulat uutta vastaavat näistä sorvataan aavistus pois, että saadaan vähän ruttua alas ja kestävyyttä koneeseen. Öljyn otto paikka otetaan alkuperäsestä paikasta jatkossa ja kaikki helvetin välipalat jätetään pois. Jäähdytystä varten laitetaan nyt alkuun alkuperäinen GTE lämmönvaihdin palikka jolla saadaan isoimmat lämmöt ajettua pois.

Kuinka monta stefaa mahtuu yhteen hammastankoon?

Myös muuta huoltoa tehtiin tässä menneinä viikkoina. Hammastanko huollettiin uusilla tiivisteillä. Yllä olevasta kuvasta voi nähdä että taas kerran löyty joku patentti tästä autosta, mutta näin ensikertalaisena sekin homma onnistui ykkösellä. Myös ahdin huollettiin uusilla laakereilla ja taas mennään hetki niilläkin. Olisi kyllä kohta tullut täystuho senkin kanssa. laakereista ei paljoa ollut enää muuta kuin muisto vain.

Nyt kun osat on saatu toimitettua koneistajalle TOIVOTAAN että kaikki menee hyvin. Ainakin kone oli muutoin priima kampuraa lukuunottamatta. Kone kasataan kokonaan Kokkolan Moottorihiomon toimesta ja tällä tavalla vähennetään lisää sitä peiliin katsomisen tarvettä jota minulle ehdotettiin viime moottoririkon aikaan.

Myös muutakin kivaa keksittiin. Asennettiin viimeinki tuo takasiipi paikalleen. 1700mm levee lätty varmastikkin näkyy ja oletettavasti myös tuntuu, mutta because racecar… Sekä saatiin tallikaverilta napattua Suvi performancen shifteri jolla uudella ZF:llä varmasti kivempi paiskoa pykälää kaappiin 🙂

Toivottavasti kohta saadaan kone takasin ja päästään vähän niputteleen auto penkki valmiiksi! 🙂 Summasumaarum MIKÄÄN ei ole vastustanut koko keväänä tämän auton kanssa ja se on jopa ihan helvetin pelottavaa.. Josko sittenkin päästäis ajamaan?

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *